Dirigent

IMG_0797IMG_0748

Onze dirigent Harry Keijl is op 21 december 2021 overleden. Voor Klasmo een enorm verlies, waarvan we op dit moment nog niet weten hoe we dat te boven moeten komen. Slechts een maand voor zijn overlijden leidde hij ons ensemble tijdens een repetitie door een door hemzelf geschreven stuk.  Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Sinds 1999 was Harry Keijl dirigent van ons choir. Harry Keijl was een goede muziekkenner. Regelmatig werden de repetities doorspekt met een hilarische verhaal over een componist of een gebeurtenis uit de muzikale geschiedenis.

Harry Keijl is als leraar verbonden geweest aan de Meppeler muziekschool en had jarenlange ervaring als klarinettist en als muziekdocent en dirigent. Hij studeerde klarinet en saxofoon aan het Amsterdams Conservatorium. Harry heeft een aantal jaren als soloklarinettist bij het opera-orkest van Forum in Den Haag gespeeld en is daarna het muziekonderwijs ingegaan. Daarnaast heeft hij leiding gegeven aan zangkoren, o.a. operettekoren in Zwolle en Kampen en het Ruinerwolds Mannenkoor. Verder heeft hij het symfonieorkest van de Meppeler muziekschool gedirigeerd. Daarnaast heeft hij culturele uitwisselingen georganiseerd met muziekscholen in Hongarije en Tsjechië.

Indien nodig – en dat was vaak het geval – schreef Harry arrangementen en ontbrekende partijen voor KlasMo .